Iedereen heeft aan zijn of haar huis een paar buizen hangen. Niet iedereen valt het op, maar het zit er zeker. Het is namelijk een dakgoot en die heeft een best wel belangrijke functie. Dat is namelijk water afvoeren tijdens een regenbui. Dit water komt op je dak terecht en stort anders hard naar beneden en ontstaan er plassen. Nu is een dakgoot niet een plek waar veel mensen kijken of er wat aan de hand is, maar het is wel handig om te kijken naar je dakgoot coaten. Je zult namelijk merken dat je dakgoot er aan de binnenkant niet goed uitziet en dat heeft met verschillende dingen te maken. Daarom is het goed om te kijken of jij er wat aan kan doen.

Laat je dakgoot controleren!

Je dakgoot coaten is niet direct nodig, want misschien is die van jou nog vrij nieuw, maar het is wel handig om daar een keer naar te kijken. Voordat je dat laat doen is het goed om te kijken naar je dakgoot te laten controleren. Dit doe je om er zeker van te zijn of je dakgoot nog goed is. Ze gaan dan kijken of die niet verstopt zit en of er geen lekkage in je dakgoot zit. Als dat wel het geval is dan moet je misschien een nieuwe. Ook krijg je misschien de vraag om je dakgoot te laten coaten. Dit is best wel handig. Volg deze link voor meer informatie over het coaten!

A Eurasian Blue Tit in a Gutter

Beperk je schade!

De enige reden voor je dakgoot coaten is het beperken van de schade die er kan ontstaan en daarom is het ook niet verkeerd om te kijken of het wat voor jou is. Het is niet per se super goedkoop, maar je beperkt wel een hoop extra kosten voor in de toekomst.